Freight One Scandinavia Oy keskittää vaunujen valmistelua Kouvolaan

in

Freight One Scandinavia (FOS) käynnisti vuodenvaihteessa Suomen ja Venäjän väliseen liikenteeseen tarkoitettujen tavaravaunujen kuormaukseen valmistelun ja järjestelyn Kouvolassa. Asiakkaille tämä merkitsee vaunujen parempaa saatavuutta, palvelun laadun paranemista sekä viime kädessä kustannussäästöjä. Aiemmin vaunujen valmistelu ja järjestely on tehty Venäjällä.

Kouvolassa käsiteltävissä oleva vaunukapasiteetti on mitoitettu 500 vaunuun eli noin 30 000 tonniin kuukaudessa. Tärkeimpänä vaunutyyppinä ovat paperikuljetuksiin käytetyt katetut vgk-vaunut.

- Pystymme reagoimaan nopeasti ja täsmällisesti asiakkaiden vaunutarpeisiin, kun valmistelu tapahtuu rajan tällä puolen, lähellä asiakkaita. Uskomme, että vaunujen saatavuuden ja palveluvasteemme parantumisen myötä kuormaustoiminta ja liikennemäärät kouvolalaisten terminaalien kautta lisääntyvät. Tätä kautta myös yksikkökustannukset alenevat, kertoo FOSin toimitusjohtaja Anssi Laakkonen.

FOSin Kouvolan-tukikohta palvelee myös VR:n strategiaa, jossa idän suunnan rautatierahtiliikennettä keskitetään Kouvolaan ja sitä kautta varmistetaan tasainen vaunuvirta Venäjälle.

Lisätietoja varatoimitusjohtaja Konstantin Naumovilta
+358 50 358 0048, konstantin [dot] naumov [at] freight1 [dot] fi