Freight One Scandinavia on uusi yhteisyritys Suomen ja Venäjän väliseen tavaraliikenteeseen

Lehdistötiedote, Helsinki, 10.11.2009


VR on perustanut tavaraliikenteen yhteisyrityksen venäläisen Freight One Companyn, PGK:n kanssa. Suomeen rekisteröitävän yhtiön nimi on Freight One Scandinavia Oy. Yhtiön tehtävänä on tarjota tavaraliikenteen asiakkaille Suomen ja Venäjän välisiä vienti-, tuonti- ja transitokuljetuksia sekä vaunukuorma- että kokojunalähetyksinä.

«Asiakkaamme ovat toivoneet rautatiekuljetuksiin entistä kokonaisvaltaisempia ratkaisuja. Tavoitteenamme on kattaa asiakkaan koko kuljetusketju ja saada lisää kuljetuksia kulkemaan Suomesta ja Suomen kautta Venäjälle sekä päinvastaiseen suuntaan. Freight One Companyn kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaille entistä monipuolisempia logistiikkaratkaisuja, sanoo VR-konsernin logistiikkadivisioonan johtaja Erik Söderholm.

«Yhteisyrityksen perustamisen tavoitteena on kasvattaa PGK:n ja VR:n kuljetusmääriä vienti-, tuonti- ja transitokuljetuksissa Venäjän ja Suomen välillä. Uusi yhtiö tulee harjoittamaan rautateitse tapahtuvien tavarakuljetusten myyntiä, markkinointia ja kokonaispalvelujen tarjoamista, korostaa PGK:n pääjohtaja Salman Babajev.

VR-konserni ja PGK omistavat kumpikin puolet uuden yhtiön osakkeista. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty FM Maria Kuokkanen. Hän on toiminut aiemmin International Management Education (IME) Oy:n toimitusjohtajana ja eri tehtävissä VR-konsernin palveluksessa.

Freight One Company, PGK, on Venäjän rautateiden RZD:n sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö, joka tarjoaa tavarakuljetuspalveluja omalla vaunukalustollaan. Yhtiö perustettiin heinäkuussa 2007, ja se on Venäjän suurin rautatieoperaattori. Vuoden 2009 tammikesäkuussa PGK on kuljettanut 100 miljoonaa tonnia tavaraa. PGK:lla on yli 200 000 erityyppistä tavaravaunua. Se omistaa 21 prosenttia koko Venäjän tavaravaunuista. VR-konsernin rautateitse tapahtuva tavaraliikenne oli vuonna 2008 noin 42 miljoonaa tonnia, josta Suomen ja Venäjän välinen liikenne oli noin 40 prosenttia. Kuluvana vuonna VR:n Venäjän liikenne on ollut selvästi alle viime vuoden tason, johtuen lähinnä Venäjän raakapuun tuonnin vähenemisestä.

Lisätiedot:
Maria Kuokkanen
Toimitusjohtaja
Freight One Scandinavia Oy
Puh. +358 50 358 5820


 

LiiteKoko
Lehdistötiedote89.08 Kt